El director general d’Indústria de la Generalitat, Antoni Ma. Grau, ha participat aquest matí en un esmorzar empresarial a la Cambra de Comerç de Manresa en el qual ha presentat a les empreses del Bages l’estratègia industrial del govern de la Generalitat per als propers anys. Partint de la base que Catalunya és un territori industrial, l’administració catalana es planteja recuperar la centralitat d’aquest sector dins de l’economia catalana com a generador d’ocupació i de riquesa. En aquest sentit, Grau ha afirmat que “malgrat la crisi i la pèrdua d’empreses i llocs de treball, la indústria a Catalunya no ha retrocedit en valors absoluts”. Un fet que, en la seva opinió, posa de manifest que “tenim empreses capaces de sortir-se’n i d’assumir reptes importants”.

Grau ha destacat la diversificació de la indústria catalana en diferents sectors d’activitat i el fet d’estar formada per moltes petites i mitjanes empreses com una riquesa del teixit industrial del país i que es tradueix, a la vegada, en una cultura social on imperen els valors de l’esforç, el treball i el compromís. També n’ha destacat els alts nivells d’internacionalització, afirmant que “portem 3 anys seguits batent rècords absoluts d’exportació”.

Pel que fa a la política industrial del govern de la Generalitat, n’ha exposat les principals línies de treball que s’estructuren en 7 àmbits estratègics que són alimentació, energia, sistemes industrials, disseny, mobilitat sostenible, salut i experiències. Grau ha donat a conèixer el sistema participatiu gràcies al qual es convida a les empreses de cada sector a compartir les seves estratègies, les més exitoses de les quals s’inclouran al pla que prepara el govern. Per altra banda, el director general ha destacat el paper dels clústers com a impulsors de la cooperació entre empreses, així com dels centres tecnològics dels quals ha dit que “hem d’aconseguir que s’orientin encara més a les necessitats de les pime”.