El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball de la Generalitat de Catalunya, Jordi Miró, ha participat aquest matí en un esmorzar empresarial a la Cambra de Manresa en què ha donat a conèixer algunes de les línies estratègiques del govern de la Generalitat en matèria laboral. Miró ha centrat la seva conferència en el concepte de qualitat en el treball, que ja ocupa un lloc central en les polítiques de cohesió europees i que es veu com una estratègia de futur que beneficia tant a empreses com a treballadors. En la seva opinió, “la qualitat en el treball uneix competitivitat i cohesió social”.

Miró ha posat sobre la taula tot un seguit d’idees que ha admès que poden ser polèmiques per a moltes empreses però ha afirmat que el debat és positiu i que el govern vol participar-hi. El director general ha parlat de polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar, de flexibilitat horària, de la igualtat d’oportunitats i de la no discriminació en l’entorn laboral. Segons Miró, la crisi ha allunyat moltes empreses d’aquests objectius però assumir-los té importants repercussions en la competitivitat i en el compromís de les persones respecte el teixit econòmic. El director general ha explicat les eines que des de l’administració es posa a l’abast de les empreses que vulguin implantar polítiques en aquest sentit.

El debat amb els assistents a la jornada s’ha centrat en bona part en la formació dels treballadors més joves. La relació entre escola i empresa, la implantació de la FP dual, la desaparició de la figura de l’aprenent o els problemes que tenen empreses d’alguns sectors per formar els seus treballadors han estat alguns dels temes en els quals els empresaris han pogut mantenir un intercanvi d’opinions amb el director general i traslladar-li les seves inquietuds.