El Club Cambra, una gran plataforma de serveis i de treball en xarxa entre empreses, s’ha presentat aquest matí a Manresa en una jornada en què s’ha posat de manifest la importància de les arrels en el creixement internacional de les empreses. Sota el títol “Arrels locals, projecció global”, s’ha pogut conèixer l’experiència de dues empreses del territori que han experimentat una forta expansió en els darrers anys sense perdre la seva identitat local. Kids&Us i Roqueta Origen han explicat les claus de la seva trajectòria davant d’una cinquantena de representants del teixit empresarial de la comarca.

El president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, ha qualificat aquestes dues empreses com a exemple del naixement d’un nou model econòmic a Catalunya, basat en les arrels però projectat al món. El director general de Kids&Us, Quim Serracanta, ha afirmat que “va arribar un moment que si volíem continuar endavant havíem d’anar més enllà de Manresa”. Per aquest motiu l’empresa, que avui té presència a 5 països europeus, “està treballant molt fort per sortir a fora del país”.

Ramon Roqueta, conseller delegat de Roqueta Origen, ha dit que “mirar enrere és una manera d’innovar des del territori”. Roqueta ha afirmat identificar-se molt amb el lema de la jornada d’avui ja que, “per a què un japonès s’interessi per un vi del Bages cal treballar per explicar la història que hi ha darrere de cada vi”. I això vol dir “tenir un fort arrelament local i fer a vegades alguna bogeria, com la de fer vi com es feia fa 300 anys en una tina de pedra seca al mig del bosc”.

La sessió d’avui ha donat el tret de sortida a la participació de la Cambra de Manresa al Club Cambra, que obre el ventall de serveis que la institució ofereix a les empreses de la comarca ja que es beneficia del treball en xarxa entre deu Cambres catalanes. En paraules del president de la Cambra de Manresa, Pere Casals, el Club Cambra “és una plataforma de treball que cobreix tot el territori català i que, gràcies a la col·laboració entre Cambres, ens permet ser més eficients, eficaços i competitius”. El president de la Cambra de Barcelona i impulsora del Club Cambra, Miquel Valls, ha afirmat que “les Cambres són l’organització empresarial més important al món, unes institucions necessàries que poden ajudar molt a les empreses”. Casals i Valls han formalitzat l’adhesió de la Cambra de Manresa amb la signatura del conveni entre ambdues institucions.

El Club Cambra
El Club Cambra és una plataforma de negoci que posa a l’abast dels seus socis un ampli ventall de serveis i avantatges i que, a més, vol fomentar la interrelació entre les empreses que en són membres gràcies a una comunitat online amb empreses de 50 sectors diferents. Els serveis que ofereix el Club Cambra abracen els àmbits centrals de l’activitat de les Cambres, com són la formació, la internacionalització, el creixement empresarial o l’emprenedoria. Les empreses que ho vulguin tenen dues maneres per formar del Club Cambra: la bàsica, que no té quota, i la business, que per 360 euros l’any permet accedir a descomptes més grans i a serveis exclusius per a socis business.