La Cambra de Comerç de Manresa ha estrenat avui el cicle “L’empresa del demà” parlant d’economia 4.0 i destacant el paper cabdal que hi tenen les persones. Núria Aymerich, experta en lideratge transformacional, ha estat la ponent d’una sessió on s’ha posat de relleu la importància de la formació i del lideratge perquè les persones, ha dit, “són la clau de l’economia 4.0”. En aquest sentit, Aymerich ha assegurat que la capacitat de lideratge es pot aprendre i entrenar, i que no només l’han d’exercir aquells que estan a dalt de tot de l’organització sinó els professionals que hi treballen a tots els nivells.

Aymerich ha assegurat que el salt cap a l’empresa 4.0 té grans avantatges com la disminució dels accidents i els errors i la possibilitat de produïr més i amb més qualitat. Per contra, els professionals actuals han de formar-se per poder donar resposta a les necessitats de les empreses 4.0 i aprendre a gestionar incerteses, ser flexibles, i sobretot liderar.

“L’empresa del demà” és un cicle de xerrades sobre la indústria 4.0 que organitza la Cambra dins del programa TTT, impulsat per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. La jornada d’avui també s’inscriu dins dels actes de la Mobile Week a Manresa, ja que l’edició d’enguany d’aquest esdeveniment té entre els seus temes centrals el de les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat. En el seu parlament la presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, ha celebrat poder recuperar les jornades presencials després de l’aturada provocada per la pandèmia, i ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa tant en l’organització de la Mobile Week com del programa TTT.