La intel·ligència artificial té aplicacions en tot tipus d’empreses i sectors. Aquest és el missatge que s’ha donat a la Cambra de Comerç de Manresa, on ha tingut lloc una jornada que ha visibilitzat la tasca de dues empreses bagenques que ofereixen solucions tecnològiques pròpies en aquest àmbit. Es tracta de Factic, amb seu a Cabrianes, i Nuclia, ubicada a Manresa. Totes dues han exposat els seus projectes davant d’un grup de professionals del món de l’empresa i l’administració. La jornada formava part del cicle “L’empresa del demà”, que té per objectiu donar a conèixer entre l’empresariat de la comarca novetats tecnològiques vinculades a la indústria 4.0.

Factic ha estat representada per Adrià Quintana, fundador i CEO, que ha explicat que l’empresa es dedica a la intel·ligència artificial predictiva a partir de l’anàlisi de dades. Les seves solucions tenen aplicacions interessants en sectors que s’adrecen al client final i que treballen amb moltes referències, com és el cas de la indústria alimentària. D’aquesta manera, es poden preveure tendències de consum i ajustar la producció a aquestes previsions.

Nuclia, per la seva banda, desenvolupa solucions d’intel·ligència artificial a partir de l’estudi del llenguatge. Ramon Navarro, CTO de l’empresa, ha explicat que recopilen informació no estructurada com ara text, imatges o vídeos per convertir-la en un patró de cerca. Les seves aplicacions van des del món de l’empresa fins a l’administració, sobretot en tot allò relacionat amb l’atenció al client.

Durant la jornada s’ha posat de manifest que a la comarca manquen perfils tecnològics prou especialitzats per treballar en aquestes empreses.

El cicle “L’empresa del demà” forma part de les accions que porta a terme la Cambra dins del programa Bages TTT, que impulsen al territori l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l’ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l’automoció.