Demà se celebra la jornada de votació presencial a les eleccions per triar els òrgans de govern de la Cambra de Comerç de Manresa. En concret, a partir de les 10 del matí obrirà el col·legi electoral ubicat a la seu de la Corporació, Muralla del Carme, núms. 17-23, 2ona planta (Edifici Can Jorba). Amb aquesta jornada electoral de vot presencial, que es perllongarà fins les 5 de la tarda, es clourà el procés de votació iniciat el passat 15 de setembre amb la fase de votació en línia, modalitat que s’ha pogut exercir fins avui a les 9 del matí.

Un cop es tanquin els col·legis de les tres Cambres de Comerç que tenen eleccions (Barcelona, Manresa i Terrassa), la mesa electoral electrònica, constituïda per cinc membres de la Junta Electoral Central (JEC), procedirà a realitzar l’obertura de la plataforma de vot per a efectuar el recompte. I tant bon punt es completi i validi l’esmentat recompte, la JEC, a través del seu president, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, preveu comunicar els resultats provisionals de la contesa electoral per streaming en una compareixença que es podrà seguir en la pàgina eleccionscambres.gencat.cat. Els periodistes i mitjans que vulguin participar en l’esmentada compareixença també podran fer-ho per mitjà de la plataforma Zoom (https://gencat.zoom.us/j/91283637118?pwd=QXdCTnQvNlZWWjZiWm1vVWRMNE10dz09).

Per a fer més àgil el procés de comunicació de resultats, aquests es limitaran als corresponents als diferents epígrafs i categories; és a dir, en la compareixença d’aquest vespre s’esmentaran només les empreses i els candidats guanyadors, sense especificar si pertanyen a una candidatura general per al conjunt de la contesa electoral.

Participació i desenvolupament en la fase de vot en línia

Una vegada tancat el període de vot en línia, les dades de participació indiquen que a Manresa, s’han dipositat 357 paperetes de votació d’un total de 15.497 drets de vot, que representa un percentatge del 2,30%. Cal precisar que una persona electora pot tenir dret a votar en més d’una categoria, i no es podrà saber la xifra total de vots emesos fins que no s’obri l’urna electrònica i es procedeixi a fer el recompte.

En quant al desenvolupament de la jornada, el gestors de la plataforma de vot afirmen no haver detectat incidències tècniques significatives. Les més freqüents han estat vinculades a problemàtiques relacionades amb el bloqueig de tallafocs o antivirus a l’hora de votar; en qualsevol cas, totes les incidències han rebut solució satisfactòria.

Trobareu més informació d’aquest procés electoral al web de Cambra de Comerç de Manresa (https://www.cambramanresa.cat/) i al web eleccionscambres.gencat.cat.