El proper dijous 19 de març es presentarà a la Cambra el llibre Infraestructures d’Estat, de Pere Macias i Òscar Oliver i editat per l’editorial Pòrtic. L’acte començarà a les 9 del matí i és obert al públic, prèvia inscripció al telèfon 93 872 42 22 o a l’adreça de correu electrònic goviedo@cambramanresa.org. A Infraestructures d’Estat els autors fan una diagnosi de les infraestructures catalanes, dels incompliments de l’estat espanyol i de la possibilitat de gestionar-les millor amb un Estat propi.

Les infraestructures han constituït des de sempre un dels elements que més han posat de manifest l’actuació discriminatòria de l’Estat espanyol en relació a Catalunya. Quan Catalunya ha disposat d’autogovern les obres públiques han estat sempre prioritàries, ja que s’hi atorga un rol decisiu en el creixement econòmic i en el benestar social. El llibre, escrit en ple debat sobre el futur polític de Catalunya, analitza els avantatges de tenir un estat propi per poder disposar de totes les infraestructures que ara se’ns neguen. Els autors repassen les polítiques sectorials de carreteres, ferrocarrils, ports i aeroports, aigua, energia i noves tecnologies, tot desgranant les oportunitats que s’albiren per al país.

Per Macias és doctor enginyer de Camins. Va ser alcalde d’Olot, president de la Diputació de Girona i conseller de Medi Ambient i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Actualment és portaveu adjunt de CiU al Congrés de Madrid i presideix el Cercle d’Infraestructures.

Òscar Oliver procedeix del món de l’arquitectura i el planejament urbanístic, però ha evolucionat cap a la planificació estratègica de les infraestructures i els serveis de transport. Actualment és director comercial de l’empresa pública Aeroports de Catalunya, del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.