El Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Manresa, encapçalat pel seu president el Sr. Pere Casals, va visitar el passat dimecres 14 de desembre les instal·lacions d’ICL Iberia Súria&Sallent, per poder comprovar in situ el desenvolupament de les obres de l’anomenat Pla Phoenix, el pla industrial més important que s’està desenvolupant a Catalunya.

El primer punt del recorregut va ser la rampa que s’està construint per a la mina de Cabanasses, una obra d’enginyeria de gran complexitat que mai abans havia estat executada en el nostre país: tindrà quasi 5 quilòmetres de llargada, baixarà fins a una profunditat de 900 metres amb una pendent propera al 20%, travessant molts estrats amb resistència molt variable i aportacions puntuals d’aigua. En l’actualitat ja hi ha excavats 3 quilòmetres i s’espera que estigui totalment finalitzada a mitjans del 2018. La gran complexitat tècnica de les obres ha obligat a allargar els terminis per a la seva posada en marxa sobre els inicialment previstos. Un cop finalitzada la rampa, es podrà traslladar de forma gradual tant la producció com els equips de treball, i concentrar-los a Súria, iniciant així el procés de tancament de Sallent. Actualment part del mineral de Sallent és traslladat a Súria dins els límits que la operatòria permet.

Els membres del Comitè Executiu també varen poder visitar les obres en superfície, i en especial la nova planta de cristal·lització en fase de posta a punt un cop ja finalitzades les instal·lacions, que permetrà produir sal vacuum d’altra puresa de forma regular per abastir als mercats internacionals. La sal la comercialitzarà la multinacional AkzoNobel amb qui ICL té un contracte signat pels propers 30 anys.

En finalitzar la visita, els membres del comitè executiu de la Cambra van celebrar la seva reunió ordinària del mes de desembre a la sala de juntes de l’empresa.