La Cambra de Comerç de Manresa posa a disposició de les empreses del territori una nova línia d’ajuts per promoure l’ocupació juvenil. En concret, es tracta d’una partida de 40.500 euros dels quals se’n podran beneficiar totes aquelles empreses que contractin joves inscrits al Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que impulsa la Cambra en el marc del sistema de Garantia Juvenil. Per cada contracte d’un mínim de sis mesos de durada, l’empresa rebrà un ajut directe de 1.500 euros.

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) ofereix a joves menors de 30 anys orientació professional i diferents propostes d’itineraris formatius enfocats a la recerca d’un lloc de treball. A l’hora de dissenyar la formació, es té en compte les necessitats de les empreses del territori. Durant el darrer any, s’han format joves en l’àmbit del comerç al detall, l’hostaleria i la restauració, com a operaris industrials, entre altres. La formació inclou tant els coneixements tècnics necessaris per desenvolupar el lloc de treball com formació bàsica en idiomes, competències digitals i habilitats socials. Totes les persones que han participat en aquests cursos entren a formar part d’una borsa de treball que es posa a disposició de totes les empreses que necessitin incorporar nous professionals.

Tant els joves que vulguin inscriure’s al programa PICE com les empreses que necessitin contractar i vulguin beneficiar-se dels ajuts s’han d’adreçar a la Cambra, al telèfon 93 872 42 22 o al correu electrònic jmonge@cambramanresa.org.