La Cambra de Comerç de Manresa facilitarà la sortida a l’exterior de les empreses del Bages participant en l’organització de més d’una quarantena d’accions al llarg d’aquest any 2018. El Pla d’Acció Internacional que impulsen de manera conjunta totes les Cambres catalanes preveu, entre altres projectes, la realització de 39 missions comercials que han de servir per apropar les empreses als mercats internacionals. D’aquestes, 10 seran en països d’Europa i el Pròxim Orient, 7 al continent americà, 11 a Àfrica i 11 més a Oceania i el sud-est asiàtic. Totes les accions poden consultar-se al web www.paicambres.org.

Qualsevol empresa del Bages pot accedir a totes aquestes missions a través del servei d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Manresa. La participació en aquestes missions permet a l’empresa disposar agenda de reunions amb possibles clients, socis o proveïdors, en funció dels seus interessos i objectius. El viatge al país de destinació es fa en grup i amb l’acompanyament d’un tècnic de les Cambres, així com de col·laboradors locals.

Internacionalització d’empreses del metall

Tenint en compte les característiques del teixit empresarial local, la Cambra de Manresa s’ha especialitzat en l’organització directa d’accions adreçades a empreses del sector de la subcontractació, i molt especialment del metall. Per aquest motiu aquest any organitzarà una participació agrupada d’empreses al Saló Siane que tindrà lloc a Toulouse el mes d’octubre (www.salonsiane.com). Es tracta d’una de les fires de referència per al sector de la subcontractació industrial centrada en la indústria aeronàutica, mèdica i del ferrocarril, entre altres. La visita s’organitzarà conjuntament amb Acció i facilitarà que les empreses participants disposin d’un programa individual d’entrevistes amb possibles clients que siguin presents a la fira. La previsió és que hi participin prop de 7 empreses catalanes.