La Cambra de Comerç de Manresa s’ha manifestat reiteradament en favor del dret a decidir del poble de Catalunya i de la necessitat que aquest dret es pogués exercir a partir de l’acord i oferint garanties sòlides. Ho ha fet com a signant del Manifest del Far i adherint-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Davant dels esdeveniments ocorreguts durant els darrers dies, la Cambra lamenta profundament la imatge que es transmet amb els escorcolls de seus del Govern i empreses i detencions d’alts càrrecs i funcionaris públics. La institució expressa la seva preocupació pel fet que les actuacions de control de les finances del Govern de Catalunya puguin afectar l’activitat econòmica, universitària i d’investigació del nostre país.

Aquests fets mostren inequívocament la manca de voluntat de trobar solucions acceptables al majoritari desig de la població de Catalunya de poder-se manifestar sobre el seu futur i deterioren seriosament la possibilitat d’una futura entesa i el prestigi d’Espanya i Catalunya a l’exterior.

Des de 2013 la posició de les Cambres en relació amb el dret a decidir ha estat la de total respecte i acceptació de la voluntat majoritària del poble català, expressada pels seus representants legítims al Parlament de Catalunya. I en aquests moments convulsos la Cambra de Manresa vol reiterar el seu suport a les institucions d’autogovern de Catalunya.