CaixaBank i la Cambra de Comerç de Manresa han renovat la seva aliança per col·laborar en l’impuls de la internacionalització de les empreses del Bages. El conveni, signat pel director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i la presidenta de la Cambra de Manresa, Sílvia Gratacòs, reafirma el suport de l’entitat financera a les activitats de la cambra en l’àmbit del comerç exterior.

L’acord inclou els esmorzars empresarials, que la Cambra de Manresa organitza amb empreses internacionals del territori, i tallers de caire tècnic al voltant d’operatives de comerç exterior i altres operatives d’interès per als empresaris de la comarca. Alguns dels temes en els quals la Cambra dona suport a les empreses d’abast internacional són duaners, d’aranzels, i l’impacte del Brexit a nivell duaner i logístic.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha manifestat que l’acord de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manresa “és una mostra del compromís de l’entitat financera amb les empreses del Bages, en un dels moments més complicats per la conjuntura sanitària, econòmica i social”. Així mateix, Masana ha destacat el paper fonamental del comerç exterior en l’economia del Bages.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, ha agraït el suport de CaixaBank, que incideix en una de les principals línies estratègiques de la corporació com és la internacionalització.

CaixaBank dona suport a 127 països
CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses. L’entitat financera posa a disposició de les empreses del Bages un centre especialitzat per donar resposta, exclusivament, a les necessitats de les empreses de la comarca. Al centre, ubicat a Manresa, hi treballen especialistes per la gestió integral de les empreses, oferint una proposta de valor única i diferenciada.

CaixaBank és una de les entitats líders a oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. CaixaBank dona suport a 127 països a través de sucursals operatives, oficines de representació, corresponsalies i participacions bancàries que, juntament amb els 120 professionals de Comerç Exterior i Tresoreria situats en els centres d’empresa de l’entitat a Espanya, ofereixen el millor assessorament per a les operacions de les empreses a l’estranger.

L’entitat compta amb oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pekín, Shanghái i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Cairo (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EE.UU.), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), Alger (Argèlia), Sao Paulo (Brasil), Lima (Perú) i Sydney (Austràlia). L’entitat també disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya).

Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per a facilitar l’operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.
A més, CaixaBank ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos. A més, CaixaBank ofereix serveis pioners com l’atenció online especialitzada i les sessions in-company organitzades a les mateixes oficines del client i completades amb videoconferències, sent la primera entitat financera a obtenir la certificació de qualitat AENOR per a aquest servei.