La Cambra de Comerç de Manresa i el Consell Comarcal del Bages faran aquest divendres una nova edició de la jornada Àmbit Energia, una trobada de caràcter empresarial que té per objectiu donar ja tenen a a conèixer entre les empreses la importància de gestionar correctament el seu consum energètic. En aquesta ocasió, la sessió es dedicarà a analitzar i posar exemples de com l’eficiència energètica influeix en la competitivitat de les empreses. L’acte tindrà lloc a la seu de la Cambra, a l’edifici de Can Jorba, el proper divendres 21 de novembre de 9 a 12.30 del migdia. S’emmarca dins del programa Bages, Regió Verda, que té com a pilars impulsar les empreses i productes d’economia verda i l’estalvi energètic.

A la jornada de divendres hi participaran com a ponents Antoni J. Hernández, consultor de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages; Aniol Ribot, de l’empresa Apliter; Robert Martínez, de l’empresa 3Ex4, assessors energètics de Dinàmic  Grup; David Gil, director tècnic de projectes de l’empresa Sistemexperts; i Joan Carles Batanés, delegat del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona i membre fundador de la plataforma PIREB per a l’impuls de la rehabilitació energètica al Bages. La cloenda anirà a càrrec de Xavier Codina, conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages.

Amb aquesta jornada les empreses obtindran una visió integral del que suposa tenir un control de la despesa energètica, els beneficis d’obtenir una certificació en aquest sentit i, sobretot, els estalvis econòmics que això els pot suposar.