8 empreses catalanes han fet els primers passos per obrir mercat a Mèxic acompanyades per la Cambra de Comerç de Manresa, que hi va organitzar una missió empresarial entre el 22 i el 26 de maig. Entre les empreses participants hi havia 4 cellers catalans, una empresa d’oli d’oliva del Bages, una empresa dedicada a la producció de filtres industrials, una empresa fabricant de cistelles de supermercat i una dedicada a la producció de solucions dermatològiques.

Durant una setmana, totes elles van mantenir reunions amb potencials clients i distribuïdors mexicans interessats en el seu catàleg de productes. En el marc de la missió també es va fer un còctel de networking a la seu del govern de la Generalitat a Ciutat de Mèxic on els assistents van poder tastar els productes agroalimentaris catalans. Les empreses del sector agroalimentari, a més, es van reunir amb responsables de compres d’importants cadenes mexicanes com Liverpool o Palacio de Hierro.

L’acollida dels productes catalans per part dels clients mexicans va ser molt bona i s’espera que continuïn els contactes fins que es materialitzin els acords.

Convocatòria oberta per la missió a Brasil
La Cambra de Comerç de Manresa farà encara una darrera missió aquest any, concretament al Brasil, del 18 al 22 de setembre. L’acció s’adreça principalment a a empreses del sector TIC d’àmbits com l’Internet de les Coses o la ciberseguretat, degut a les bones oportunitats de negoci que ofereixen els mercats brasilers en aquest àmbit. Les empreses que hi estiguin interessades poden contactar amb el responsable de l’àrea d’Internacionalització de la Cambra a mrodriguez@cambramanresa.org (Marc Rodríguez). La convocatòria és oberta fins el 15 de juliol.