La Cambra de Comerç de Manresa ha organitzat una jornada adreçada a empreses que vulguin començar a exportar. La sessió és gratuïta i es farà el dijous 26 de setembre, de 9 a 1 del migdia, a la seu de la Cambra a l’edifici de Can Jorba. L’objectiu és donar a conèixer a les empreses diferents eines que poden ajudar-les a l’hora de plantejar i desenvolupar el seu procés d’internacionalització. Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu electrònic a jferrer@cambramanresa.org.

La jornada s’adreça a empreses individuals, microempreses i pimes de productes i serveis de qualsevol sector, que no tinguin experiència a nivell internacional i vulguin iniciar un procés d’exportació. Una de les principals dificultats quan una empresa es planteja internacionalitzar-se és l’accés a fonts d’informació adequades que les ajudin a prioritzar mercats.

Durant la sessió es mostraran algunes d’aquestes eines com ara estadístiques d’importació i exportació, normatives i condicions d’accés a mercats o estudis de mercat. També es presentarà la xarxa EEN (Entreprise Europe Network), una xarxa internacional formada per més de 600 organismes de suport a l’empresa, en la qual participen les Cambres de Comerç, agències de desenvolupament empresarial, centres tecnològics i universitats. La xarxa està present a més de 60 països i ofereix a les pime informació i assessorament sobre oportunitats de negoci a diferents països, així com assistència en processos de transferència tecnològica i accés a programes de finançament, recerca i desenvolupament i innovació.