Marketplace Indústria 4.0 : 17 empreses i les seves solucions en indústria 4.0 a Catalunya

 

Són moltes i diverses les solucions en indústria 4.0 que s’estan desenvolupant i implementant a Catalunya. 17 proveïdors punters van presentar les seves tecnologies i solucions en un nou Marketplace de solucions Indústria 4.0 d’ACCIÓ. Entre les empreses la Bagenca ENDEPRO.

 

Serveis de consultoria en estratègia de transformació digital, metodologies d’optimització i digitalització de processos:

Addlink: Ofereix eines de software científiques i tècniques d’altes prestacions dirigides a professionals d’àmbit públic i privat. Són eines de càlcul, anàlisi de dades, control de qualitat, documentació tècnica i de laboratori i desenvolupament d’aplicacions, entre altres. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

I3E Informàtica: Empresa especialitzada en prestació de serveis gestionats en TI. Ofereix solucions de gestió visual del negoci, de visió artificial per a la gestió de l’inventari, de reconeixement facial i de gestió d’albarans. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

IN2 Inginyeria de la informació: Acompanya a les empreses en la implementació de solucions tecnològiques basades en tecnologies OpenSource amb metodologies que ajuden a optimitzar l’activitat, aconseguir els objectius de negoci i millorar l’eficiència dels processos de forma senzill, àgil i segura. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Schumpit: Compta amb una metodologia pròpia per acompanyar als clients en el procés de transformació digital. Actuen de manera transversal en totes les àrees de la companyia i amb un enfocament innovador per a que totes les metodologies agile i solucions que s’implementin en l’organització i la cultura de l’empresa. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

TSD Consulting: La companyia centra la seva activitat en la consultoria de negoci, serveis i solucions integrats de gestió integral, com ERP, CRM o SRM, i en entorns de Business Analytics, com l’explotació de dades, desenvolupament a mida i innovació de productes propis. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Validated ID: Ofereix solucions de signatura electrònica i de verificació d’identitat digital. Disposa d’un servei SaaS propi, el VIDsigner, per fer signatures segures en escenaris presencials i remots. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

 

Solucions de robotització industrial, robòtica col·laborativa o autònoma:

Dexter Intralogistics: Ofereix Skypod, una solució d’automatizació avançada, altament flexible i escalable d’intralogística. El sistema, format amb bases robòtiques, permet augmentar la producció alhora que ofereix flexibilitat als clients. Solució avançada, flexible i escalable per a espais intralogístics. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Steering Machines: Ha creat un robot industrial innovador, Moby, per a processos d’intralogística i automatització industrial. Consisteix en una plataforma autònoma i modular que pot circular per espais reduïts i té una capacitat de càrrega de fins a 2.000 kg. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

  

Solucions d’intel·ligència artificial i data analytics per a la millora en la presa de decisions:

Abzu: La seva solució d’intel·ligència articial, QLattice, empodera als equips d’anàlisi de dades per resoldre problemes complexos de manera senzilla, donant resultats explicables i traçables. Es beneficia de l’aprenentatge federat sense renunciar a la privacitat de les dades. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

 

Solucions d’automatització, sensorització i digitalització de processos de monitoratge i control.

BIT Genoma: Especialitzada en IoT i Indústria 4.0, les seves solucions abasten els sistemes d’adquisició de dades de sensors, emmagatzematge, presentació en interfície d’usuari, Business Intelligence i ocasionalment el prototipatge de dispositius IoT. L’empresa desenvolupa i posa en marxa tota l’arquitectura Cloud necessària per als projectes. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Endepro: Ofereix solucions per optimitzar tot tipus de processos d’empreses i interconnecta les plataformes de gestió dels clients. Així, les organitzacions tenen un control transversal i integral dels seus processos, facilitant una presa de decisions eficient, fonamentada i àgil. Treballem amb solucions plug & play i amb solucions a mida. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

HMS Networks: Empresa especialitzada en productes per a les comunicacions industrial i de Building Automation. Els seus productes faciliten la connectivitat entre màquines o l’accés a les mateixes a través de tecnologies de comunicacions segures per a monitoritzar-les i controlar-les remotament. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Labware: Implanta solucions de software per automatitzar la gestió de plantes de fabricació i distribució. Es tracta de solucions en temps real, fiables i robustes que s’integren amb els principals ERP del mercat. Utilitzen eines 4.0 i una metodologia pròpia. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Mapex: Ajuda a les empreses industrials amb la introducció de tecnologies en els processos productius amb l’objectiu de millorar l’eficiència i la productivitat de les plantes. Per aconseguir-ho aplica solucions d’automatització i digitació de la informació en temps real i els seus corresponents indicadors (KPIs). Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Nearby Sensors: NearbyPlatform és la seva plataforma industrial IoT multifuncional. Està dissenyada com una eina per al desenvolupament de manera àgil, escalable i amb fiabilitat d’un gran ventall de solucions per a la digitalització de la indústria. L’empresa disposa de tecnologia IoT pròpia. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Pixeldreams: És una empresa enfocada al màrqueting industrial que ofereix solucions a mida de visualització 3D mitjançant la realitat virtual i augmentada. La seva tecnologia permet transmetre el funcionament d’un producte o servei a distància. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.

Protofy: És una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes d’integració IoT en què s’integren hardware, electrònica, software, cloud, comunicació, entre altres. Acompanya a l’empresa en tot el procés. Treballen aprofitant les diferents tecnologies i amb una metodologia pròpia, l’Evolutive Prototyping. Recupera el vídeo de la seva presentació, aquí.