Jornada inaugural del Cicle de Descarbonització de la Indústria

 

Els dies 10, 14, 15 i 22 de setembre de 2020 va tenir lloc el “Cicle de Jornades Virtuals de Descarbonització de la Industria. Impuls de les energies renovables i l’eficiència energètica de Catalunya. Horitzó 2030” organitzat pel Consell General de Cambres de Catalunya (CGCC),els clústers de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el clúster de bioenergia de Catalunya (CBC) i Solartys (clúster d’energia solar i fotovoltaica) i les Cambres de Comerç de Manresa, Terrassa, Tortosa i Valls, membres de la Comissió d’economia circular, industria i sostenibilitat del CGCC i que va compta amb el suport i participació de l’Administració de la mà d’ACCIO i l’Institut d’Energia de Catalunya (ICAEN).

Durant el mes de juliol, en una reunió organitzada per la Comissió del CGCC sobre Energia, en la qual hi van participar destacades empreses del sector energètic, es va destacar que avui dia tant la societat com les administracions, en general, no estan actuant en coherència amb l’emergència climàtica.

En aquest sentit, es va acordar que calia que tots remèssim en el mateix sentit, govern, oposició, forces socials, patronals, institucions, cambres, sindicats, etc. Només així podríem estructurar eficientment un projecte energètic de país, per tal d’aconseguir el 100% d’ús d’energies renovables i la neutralitat carbònica abans del 2050.

És voluntat de les Cambres de Comerç de Catalunya, contribuir com a facilitadores del model de transició energètica entre les empreses, ajudant a la transmissió de coneixement, fent d’interlocutors amb l’administració I impulsant iniciatives territorials coordinades.

Esperem que aquest cicle hagi estat l’inici d’un avançament eficient i necessari per tal d’assolir els objectius UN2030 en quant a eficiència energètica i ús d’energies renovables en el sector industrial, compliment d’ODS i contribuir en l’emergència climàtica.

1_Presenatció Ramon Talamàs Cambra Terrassa

2_ICAEN_CEEC CAMBRA DescarbonitzacioIndustria_Manel Torrent

3_200910_Presentació_EIM_CEEC

4_ICAEN_Descarbonització_Ajuts_CEEC_v02_Lluis Morer

5_PPT_Eficiencia_ACCIO